Kokoonpanot

Esiinnyn sekä yksin että osana lukuisia kokoonpanoja, joiden ohjelmisto on muokattavissa tilaajan toiveiden mukaisesti. Voimme esiintyä niin julkisissa konserteissa kuin yksityistilaisuuksissakin (yritystilaisuudet, häät, syntymäpäivät ym.). Kokoonpanoiltani luonnistuu monenlainen ohjelmisto taidemusiikista kevyeen musiikkiin ja esitysnumeroista taustamusiikin kautta tanssi- ja viihdemusiikkiin.

Löydät muutamia musiikkinäytteitä Media-sivulta. Ota minuun yhteyttä sähköpostilla osoitteeseen eero.saunamaki@gmail.com niin saat lisätietoa.

Eero Saunamäki soolona

Eero Saunamäki, photo: Ville Paul Paasimaa

Esiinnyn soolosaksofonistina tai -nokkahuilistina monenlaisissa tilaisuuksissa. Saksofoniohjelmistoni sisältää taidemusiikkia 1800- ja 1900-luvuilta sekä kevyempää musiikkia (iskelmä, pop, jazz) monipuolisesti tilaajan toiveiden mukaan. Toteutan myös yksittäisiä toivekappaleita. Nokkahuilulla soitan niin vanhaa (keskiaika, renessanssi, barokki) kuin uuttakin taidemusiikkia ja toki muut musiikkityylit taittuvat myös.


Duo Saunamäki

Eero & Anna Saunamäki, photo: Ville Paul Paasimaa

Minun ja Anna Saunamäen muodostama nokkahuiluduo soittaa niin vanhaa kuin uuttakin taidemusiikkia. Kahden nokkahuilun muodostama kokoonpano on historiallinen, ja sille sopii erityisen hyvin ns. vanha musiikki (renessanssin ja barokin ajan musiikki) sekä nykymusiikki. Käsintehdyt soittimet kuulostavat kauniilta ja luovat nokkahuilusta täysin toisenlaisen kuvan, joka siitä on saattanut koulumaailmasta jäädä mieleen. Duomme on tilannut musiikkia eurooppalaisilta nykysäveltäjiltä ja esiintynyt Suomen lisäksi eri Euroopan maissa (mm. Pohjoismaat, Saksa, Ranska) niin syntymäpäivillä, yritysjuhlissa kuin konserttisaleissakin. Meillä on lukuisia ohjelmakokonaisuuksia, joita voidaan muokata tilanteeseen sopiviksi.


Trio Aulos

Trio Aulos, photo: Edition Troy/Tomoko, 2012

Kun Duo Saunamäkeen lisätään kitaraa ja luuttua soittava Mikko Ikäheimo, saadaan Trio Aulos. Trio on toiminut aktiivisesti vuodesta 2005 ja sen ohjelmistoon kuuluu 1600-1700-lukujen musiikkia sekä nykymusiikkia. Trio on kantaesittänyt nykymusiikkiteoksia ja se on Suomen ainoa aktiivisesti toimiva kahden nokkahuilun ja kitaran/luutun muodostama kokoonpano.


Saksofonikvartetti Aava

Saksofonikvartetti Aava / Saxophone quartet Aava

Saksofonikvartetti Aava on vuonna 2013 perustettu, nuorista suomalaisista saksofonitaitureista koostuva energinen ja monipuolinen saksofonikvartetti. Kvartetin jäsenet ovat soittimensa huippuosaajia, jotka työskentelevät näkyvillä paikoilla suomalaisessa saksofonielämässä. Heidän työpaikkojaan ovat mm. Taideyliopiston Sibelius-Akatemia, Tampereen ammattikorkeakoulu ja Kaartin soittokunta. Lisäksi he esiintyvät aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla. Aavan jäsenet ovat kouluttautuneet mm. Sibelius-Akatemiassa ja Pariisin konservatoriossa sekä kansainvälisillä mestarikursseilla.

Saksofonikvartetilla on tällä hetkellä kaksi valmista konserttiohjelmakokonaisuutta, ensimmäinen niistä on 1900-luvun ranskalaiseen
saksofonimusiikkiin painottuva Vive le France!, jonka säveltäjänimiä
ovat mm. Francaix, Schmitt ja Singelée. Toinen kokonaisuutemme on Saksofonimusiikkia yli rajojen, joka sisältää jazzvaikutteisia teoksia mm. säveltäjiltä Gershwin, Lintinen ja Bennett. Näiden teoskokonaisuuksien lisäksi meillä on laaja valikoima taustamusiikiksi tai kevyemmiksi esityskappaleiksi sopivia teoksia barokista jazziin (säveltäjinä mm. Händel, Joplin, Piazzolla ja Mårtensson). Ohjelmistomme laajenee koko ajan, ja siihen voidaan myös ehdottaa teoksia.

Saksofonikvartetti Aava:
Joonatan Rautiola, sopraanosaksofoni
Samu Metsänen, alttosaksofoni
Kalle Oittinen, tenorisaksofoni
Eero Saunamäki, baritonisaksofoni


Saksofonitrio Ava

Saksofonitrio Ava / Saxophone trio Ava, photo: Oskari Pöyhtäri

Saksofonitrio Ava on Saksofonikvartetti Aavan sisaryhtye; Samu Metsäsen, Kalle Oittisen ja Eero Saunamäen muodostama kokoonpano. Trio soittaa harvoin kuultua, mutta erittäin hyvää musiikkia kolmella saksofonilla. Tällä hetkellä trion ohjelmisto sisältää mm. barokkia, ranskalaista musiikkia 1900-luvulta sekä uudempaa japanilaista musiikkia. Trio on myös tilannut ja kantaesittänyt Tomi Räisäsen teoksen saksofonitriolle.


Duo Vesalainen & Saunamäki


Duo Vesalainen & Saunamäki, photo: Jonte Knif

Duo Eero Saunamäki (nokkahuilu) ja Päivi Vesalainen (cembalo) on tuore kokoonpano, joka soittaa ennakkoluulottomasti kaikenlaista musiikkia renessanssista nykymusiikkiin. Duon soittajat ovat sekä vanhan musiikin ammattilaisia että modernin instrumentin taitajia. Duo inspiroituu myös improvisoinnin äärellä ja etsii jatkuvasti niin uutta kuin vanhaakin cembalolle ja nokkahuiluille sopivaa musiikkia.

Duon ensimmäinen konserttiohjelmakokonaisuus “La Bernabea – Italialaisen barokkimusiikin helmiä” koostuu pääosin 1600-luvun varhaisbarokista. Teokset pursuilevat nopeasti vaihtelevia tunnetiloja, huikeita juoksutuksia, kromatiikkaa sekä tanssillisia ja teräviä rytmejä. Aikakauden tyyli edellyttää soittajilta jatkuvaa improvisointia. Erityisesti kosketinsoittajalle säveltäjät ovat kirjoittaneet nuoteiksi vain vasemman käden stemman, jolloin soittajalle jää vapaus loihtia sointuvyörytyksiä ja -täyttöjä sekä melodisia kuljetuksia tyyliin sopivalla tavalla. Myös melodiainstrumentin soittaja saa suhtautua nuottikuvaan suuntaa-antavana inspiraation lähteenä. Konsertissa kuullaan teoksia Giovanni Battista Fontanalta, Angelo Berardilta, Girolamo Frescobaldilta, Pietro Castruccilta, Arcangelo Corellilta ja Giovanni Antonio Pandolfi Meallilta.

Tällä hetkellä suunnittelemme ja harjoittelemme 1700-luvun englantilaisen musiikin konserttia.


Lifetime-trio

Lifetime-trio

Lifetime-trio koostuu lisäkseni kahdesta kevyen musiikin ammattilaisesta, kosketinsoittajasta ja basistista. Lifetime on esiintynyt jo lähes kymmenen vuoden ajan pienimuotoisemmissa yksityistilaisuuksissa. Trion ohjelmistoon kuuluu niin tanssimusiikki kuin taustajazz ja se on erityisen hyvä kokoonpano intiimiin tilaan. Lifetime on käytännöllinen kokoonpano, joka tekee työnsä ammattitaidolla.

Eero Saunamäki, saksofoni ja laulu
Tomi Hämäläinen, koskettimet
Matti Rantala, basso


The Surfers -bändi

The Surfers feat. Eero Saunamäki

The Surfers on legendaarinen tamperelaislähtöinen coverorkesteri, joka on viihdyttänyt yleisöä jo 20 vuoden ajan. Klubit, yritystilaisuudet, häät ja synttärit ovat saaneet arvoisensa huipennuksen The Surfersin soittaman musiikin tahdissa. Katso lisätietoja viralliselta kotisivulta thesurfersband.blogspot.fi

Eero Saunamäki, laulu ja saksofoni
Teemu Heino, koskettimet
Jussi Nikula, kitara
Matti Rantala, basso
Matti Ryynänen, rummut


Femu Brass Band

Femu Brass Band feat. Eero Saunamäki, photo: Simo Saunamäki

Femu Brass Band on Kaartin soittokunnan soittajista koostuva vaskikvintetti, johon on lisätty lyömäsoittaja ja laulaja. Ohjelmisto on laaja, mutta pääpaino on tanssittavassa ja iloisen viihdyttävässä musiikissa Finnhitseistä souliin. Oktoberfest-tyyppinen musiikki saksalaisine marsseineen on myös ohjelmistossa 🙂 Femu on jo vuosien ajan keikkaillut säännöllisesti mm. helsinkiläisessä Rymy-Eetussa, olutfestivaaleilla ja yksityistilaisuuksissa ympäri Suomen.

Eero Saunamäki, laulu
Antero Suvilaakso, trumpetti
Jermu Koivukoski, trumpetti
Jouko Auramo, pasuuna
Ansku Polso, käyrätorvi
Miika Jämsä, tuuba
Thomas Rönnholm, rummut


Tusan Brass

Tusan Brass, photo: Leo Myllys
Tusan Brassin vahva soundi ja vauhdikas meininki perustuu New Orleansin Mardi Gras -tapahtuman iloisuuteen. Ohjelmistossa on perinteistä brass band -katumusiikkia, mutta myös uudempia cover-biisejä. Tusan Brassin soittajat ovat valloittavia solisteja ja viihdyttäjiä!


Kaartin Combo

Kaartin Combo

Kaartin Combo on huippusolistilla, tiukalla kompilla ja neljällä puhaltimella kruunattu, säihkyvä kymmenhenkinen show-bändi, joka Linnan juhlien lisäksi on tanssittanut juhlaväkeä lukuisissa puolustusvoimien ja yritysten tilaisuuksissa. Itse soitan Combossa pääasiassa baritoni- ja alttosaksofoneja, mutta töitä on ollut myös nokkahuilun ja laulun saralla. Combon solisteina vuosien varrella ovat olleet muun muassa:

Johanna Försti
Aili Ikonen
Osmo Ikonen
Mikael Konttinen
Sami Pitkämö
Inga Söder

   • ESIINTYMISET

    • 27.09.2019 14:00 – 16:00 Yksityistilaisuus / Private, Tampere, Finland